13 Aralık 2015 Pazar

                                    Unlu İrmik Helvası

                                Malzemeler

                                125 gram margarin
                                1 su bardağı irmik
                                1 çay bardağı un

                              Şerbeti için :
                               1. 5 su bardağı şeker
                               1. 5 su bardağı su
                               1. 5 su bardağı süt
                               1 tatlı kaşığı pekmez

                            
                          Hazırlanışı

                  Margarini tencereye alıyoruz karıştırarak eritiyoruz. Eriyen margarinin içine irmik ve unu ilave edip altın sarısı olana kadar kısık ateşte kavuruyoruz. İrmik ve un kavrulurken ayrı bir tencerede su ve şekeri kaynatıyoruz kaynayan karışıma sütü ve pekmezi de ilave ediyoruz. ( pekmez helvanın renginin daha güzel olması içindir ) kavrulan irmik un karışımına yavaşça şerbeti ilave ediyoruz 5 dk daha karıştırıp altını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz. ılıyan helvayı isteğinize göre şekillendirebilirsiniz arzunuza göre ezilmiş ceviz fındık Antep fıstığıyla servis yapabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder