Elmalı Tart Yapımı
Malzemeler
1 paket oda sıcaklığında margarin (250 gram)
5 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
Elma harcı:
4 elma
5 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı ezilmiş ceviz
Hazırlanışı
Oda sıcaklığındaki margarin, yumurta ve şekeri karıştırıp içine unla
beraber kabartma tozunu da ekleyip 5 10 dk yoğuralım hamurun dörtte
birini ayırıp streçe sarıp buzdolobına atalım. Bu arada elmaların kabuklarını
soyup rendeleyelim rendelediğimiz elmaları
tencereye alalım şekerini de ekleyip ocağa koyalım suyunu
salıp, suyunu çekene kadar pişirelim daha sonra
tarçını ve cevizi ekleyelim karıştırıp ocağı kapatalım. Dışarda bıraktığımız. Hamuru elimizle borcama yaydıralım üzerine hazırladığımız elmalı harcı dökelim dolaba koyduğumuz hamuru elmalı harcın üzerine
rendeleyelim fırına atalım üzerindeki rendelediğimiz hamur kızarana
kadar fırında pişirelim kızardıktan
sonra çıkartıp soğumasını bekleyelim.
Afiyet olsun herkese. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder