7 Aralık 2015 Pazartesi



Kabak Rüyası




Malzemeler

                                         1 kilo bal kabağı
                                         2. 5 su bardağı şeker
                                         2 su bardağı su
                                         1 paket krem şanti
                                         1 su bardağı süt ( krem şantiyi hazırlamak için )
                                         2 paket petibör bisküvi

                                                                  
                                            Hazırlanışı

               Kabakların kabuklarını soyup isteğe göre dilimleyin bir tencereye alın şekerini ve suyunu ekleyip 45 dk pişirin suyunu tamamen çekmesini beklemeyin pişmiş kabakları suyuyla beraber rondodan geçirin. Petibör bisküvileri süte bulayıp borcama dizin üzerine kabak püresinin yarısını yaydıralım bir sıra daha bisküvileri süte bulayıp dizelim kalan kabak püresini üzerine yayalım soğumasını bekledikten sonra bir su bardağı sütle hazırladığımız krem şantiyi üstüne güzelce yayalım isteğe bağlı olarak üzerine ezilmiş ceviz fındık fıstık serpebilirsiniz şimdiden deneyen herkese afiyet olsun :)









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder