Ağaç Pasta (Baum
Kuchen)
Malzemeler
Kakaolu harç için
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı yağ
1 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı kakao
Yarım çay kaşığı tarçın
Aldığı kadar un
Beyaz harç için:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı yağ
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tarçın
Aldığı kadar un
Aralarına sürmek
için;
İstediğiniz reçel yada marmelat türü ( ben çilek marmelatı
kullandım )
Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Hazırlanışı
Öncelikle
hamur malzemelerini ayrı ayrı kaplarda hazırlıyoruz. Mutlaka kelepçeli 28 cm
lik kalıp kullanıyoruz. Bir küçüğünü kullanayım demeyin zira malzemeniz
elinizde kalabilir. 28 cm tam doluyor bu malzeme ile. Bir tepsiye yağlı kağıt
yayıyoruz. Üzerine kelepçeyi yerleştiriyoruz. Önce ister kakaolu ister beyaz
hamurunuzu hazırlamaya geçiyoruz. Ayrı ayrı hazırlayacağız ikisini. Yumurtayı,
şekeri mikserle iyice beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz. Sütü, sıvı yağı ekleyip
çırpmaya devam ediyoruz. Un, kabartma tozu, tarçın karışımımızı çırptığımız
malzemeye ekliyoruz. Biraz daha çırpıp bırakıyoruz. Pastamız fırının üst
katında ızgara ayarında bir kademe aşağıda pişecek. Fırınınızın tek üst kısmını
ısıtmanız gerekiyor ve 200 derecede olmalı. Şimdi başlayalım pişirmeye, Mutfağı
terk etmek yok başka bir yere gitme lüksünüz yok ona göre vaktinizin bol olduğu
bir zaman dilimi olmalı. Tabana 5 kaşık kakaolu harçtan koyup yaydırıyoruz hemen
fırına verip 5 dk pişiriyoruz. 5 dk sonunda kalıbı hemen dışarı alıyoruz bu
sefer beyaz harcımızdan 5 kaşık koyup yaydırıyoruz. Hemen fırına veriyoruz yine
5 dk pişiriyoruz. 5 dk sonunda bu sefer 2 yemek kaşığı marmelattan yaydırıyoruz
üstüne. Pişirmeden 5 kaşık kakaolu harcımızdan koyup yaydırıp hemen fırına
veriyoruz ve yine 5 dk pişiriyoruz. Hep 5 dk taki harçlarımız bitinceye dek
kakao beyaz marmelat kakao beyaz marmelat şeklinde devam ediyoruz. Harcımız en
üst kat ister beyaz ister kakaolu harçla ama mutlaka hamurla bitmeli.
Marmelatla değil. En üst katı 6-7 dk pişirmelisiniz pişen kekin hemen
kelepçesini çıkartıp soğumaya bırakıyoruz.. Pastanın üstünü altına
getirebilirsiniz alt katman daha düzgün olduğu için sunum için daha iyi
olacaktır. Bu arada krem şantiyi hazırlayıp soğuyan pastamızın üzerini
kaplıyoruz.. Üzerini damla çikolata, çekilmiş ceviz yada pasta süsleriyle
süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder