9 Aralık 2015 Çarşamba

                              Ağaç Pasta (Baum Kuchen)


                        Malzemeler

               Kakaolu harç için

                 3 yumurta
                1 su bardağı şeker
               1 su bardağı süt
              1 su bardağı yağ
              1 paket kabartma tozu
              4 yemek kaşığı kakao
              Yarım çay kaşığı tarçın
               Aldığı kadar un

              Beyaz harç için:

               3 yumurta
              1 su bardağı şeker
              1 su bardağı süt
              1 su bardağı yağ
              1 paket kabartma tozu
              Yarım çay kaşığı tarçın
             Aldığı kadar un

            Aralarına sürmek için;

             İstediğiniz reçel yada marmelat türü ( ben çilek marmelatı kullandım )

          Üzeri için:
           
           1 paket krem şanti
           1 su bardağı süt

         Hazırlanışı
         
          Öncelikle hamur malzemelerini ayrı ayrı kaplarda hazırlıyoruz. Mutlaka kelepçeli 28 cm lik kalıp kullanıyoruz. Bir küçüğünü kullanayım demeyin zira malzemeniz elinizde kalabilir. 28 cm tam doluyor bu malzeme ile. Bir tepsiye yağlı kağıt yayıyoruz. Üzerine kelepçeyi yerleştiriyoruz. Önce ister kakaolu ister beyaz hamurunuzu hazırlamaya geçiyoruz. Ayrı ayrı hazırlayacağız ikisini. Yumurtayı, şekeri mikserle iyice beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz. Sütü, sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Un, kabartma tozu, tarçın karışımımızı çırptığımız malzemeye ekliyoruz. Biraz daha çırpıp bırakıyoruz. Pastamız fırının üst katında ızgara ayarında bir kademe aşağıda pişecek. Fırınınızın tek üst kısmını ısıtmanız gerekiyor ve 200 derecede olmalı. Şimdi başlayalım pişirmeye, Mutfağı terk etmek yok başka bir yere gitme lüksünüz yok ona göre vaktinizin bol olduğu bir zaman dilimi olmalı. Tabana 5 kaşık kakaolu harçtan koyup yaydırıyoruz hemen fırına verip 5 dk pişiriyoruz. 5 dk sonunda kalıbı hemen dışarı alıyoruz bu sefer beyaz harcımızdan 5 kaşık koyup yaydırıyoruz. Hemen fırına veriyoruz yine 5 dk pişiriyoruz. 5 dk sonunda bu sefer 2 yemek kaşığı marmelattan yaydırıyoruz üstüne. Pişirmeden 5 kaşık kakaolu harcımızdan koyup yaydırıp hemen fırına veriyoruz ve yine 5 dk pişiriyoruz. Hep 5 dk taki harçlarımız bitinceye dek kakao beyaz marmelat kakao beyaz marmelat şeklinde devam ediyoruz. Harcımız en üst kat ister beyaz ister kakaolu harçla ama mutlaka hamurla bitmeli. Marmelatla değil. En üst katı 6-7 dk pişirmelisiniz pişen kekin hemen kelepçesini çıkartıp soğumaya bırakıyoruz.. Pastanın üstünü altına getirebilirsiniz alt katman daha düzgün olduğu için sunum için daha iyi olacaktır. Bu arada krem şantiyi hazırlayıp soğuyan pastamızın üzerini kaplıyoruz.. Üzerini damla çikolata, çekilmiş ceviz yada pasta süsleriyle süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder