13 Aralık 2015 Pazar

                         Kaşık Helva

                          Malzemeler

                    1 paket margarin (250g)
                    3 su bardağı un
                   250 gram pudra şekeri
                   1 çay bardağı ezilmiş ceviz

                     Hazırlanışı

              1 paket margarini eritin, eriyen margarinin içine 3 su bardağı unu ekleyin. Kısık ateşte 30-40 dakika kavurun.
Bir çay bardağı cevizi ekleyip 5-10 dakika daha kavurun. Ocağın altını söndürüp pudra şekerimizi ekleyin, pudra şekerini iyice yedirin,
Bir çorba kaşığı yardımıyla helvamız dan bir miktar alıp kaşığı elinizle bastırın. Kaşığın tersini çevirerek yavaşça çıkartın. Helvanın tamamını aynı yöntemle şekillendirin. Helvayı 1 saat dinlenip sertleşmesini bekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder