Kaşık Helva
Malzemeler
1 paket margarin (250g)
3 su bardağı un
250 gram pudra şekeri
1 çay bardağı ezilmiş ceviz
Hazırlanışı
1 paket margarini
eritin, eriyen margarinin içine 3 su bardağı unu ekleyin. Kısık ateşte 30-40
dakika kavurun.
Bir çay bardağı
cevizi ekleyip 5-10 dakika daha kavurun. Ocağın altını söndürüp pudra
şekerimizi ekleyin, pudra şekerini iyice yedirin,
Bir çorba kaşığı
yardımıyla helvamız dan bir miktar alıp kaşığı elinizle bastırın. Kaşığın
tersini çevirerek yavaşça çıkartın. Helvanın tamamını aynı yöntemle
şekillendirin. Helvayı 1 saat dinlenip sertleşmesini bekleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder