13 Aralık 2015 Pazar

         Nişastalı Çıtır Börek 

         Malzemeler

        2 adet yufka
       
       Sosu için:

        50 gram margarin
        Yarim çay bardağı sıvı yağ
        5 yemek kaşığı nişasta

      İçi için;

       İstediğiniz bir malzeme kullanabilirsiniz

      Hazırlanışı

     Bir adet yufkamızı yayıyoruz üstüne sıvı yağ ile beraber erittiğimiz margarini sürüyoruz üzerine nişasta serpiyoruz yufkayı ikiye katlayıp ayni işlemi tekrarlıyoruz geniş kenarına harcı koyup rulo yapıyoruz istediğimiz uzunlukta kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz üzerine kalan yağın içine birkaç kaşık su ekleyip sürüyoruz susamda serpip fırına atıyoruz 180 derecede 20 dk pişiriyoruz çıkardıktan sonra üzerini nemli bir bezle örtüp biraz dinlendiriyoruz.Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder