Nişastalı Çıtır Börek
Malzemeler
2 adet yufka
Sosu için:
50 gram margarin
Yarim çay bardağı sıvı
yağ
5 yemek kaşığı nişasta
İçi için;
İstediğiniz bir malzeme
kullanabilirsiniz
Hazırlanışı
Bir adet yufkamızı yayıyoruz üstüne sıvı yağ ile
beraber erittiğimiz margarini sürüyoruz üzerine nişasta serpiyoruz yufkayı
ikiye katlayıp ayni işlemi tekrarlıyoruz geniş kenarına harcı koyup rulo
yapıyoruz istediğimiz uzunlukta kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz
üzerine kalan yağın içine birkaç kaşık su ekleyip sürüyoruz susamda serpip
fırına atıyoruz 180 derecede 20 dk pişiriyoruz çıkardıktan sonra üzerini nemli
bir bezle örtüp biraz dinlendiriyoruz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder