7 Aralık 2015 Pazartesi

                  Asma Pidesi



Malzemeler
  
          *50 tane asma yaprağı
          *3 tane büyük boy soğan
          *1\2 su bardağı zeytin yağ(soğanları kavurmak için)
          *3 yumurta
          *1 su bardağı yoğurt
          *1 avuç taze nane( eğer yoksa 3 tatlı kaşığı kuru nane)
          *1 tatlı kaşığı tuz
          *1 paket kabartma tozu
          *1 su bardağı un
          *1. 5 su bardağı mısır unu


                       

      

                           Hazırlanışı
       
       Asma yapraklarının vakti geçmeden taze asma yapraklarıyla pide yapmasam olmazdı ;) soğanları yemeklik olacak şekilde doğruyoruz yarım su bardağı zeytin yağıyla beraber soğanları kavuruyoruz bir kapta yumurtaları yoğurdu ve küçük küçük doğradığımız taze nanelerimizi de ekleyip güzelce çırpıyoruz. Daha sonra kavurduğumuz soğanları yağıyla beraber ekleyip karıştırıyoruz. Tuzu unu mısır ununu ekleyip cirpmaya devam ediyoruz. Ben kare fırın tepsisine yaptım tepsiyi biraz yağlayıp yaprakları diziyoruz kenarlarında katlama payı bırakıyoruz hazırladığımız harcı yaprakların üzerine döküyoruz kalan yapraklarla üzerini kapatıyoruz .Üzerine iki sıra yaprak koyuyoruz ve üzerine iki çorba kaşığı da yağ sürüp fırına atıyoruz 180 derecede pişiriyoruz en üstteki yapraklar yanabilir fırından çıkardıktan sonra en üstteki yaprakları alıyoruz biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder