13 Aralık 2015 Pazar

             

                           Kakaolu Tart

              Malzemeler

                    Keki için:

                           2 yumurta
                           2 kahve fincanı toz şeker
                           1 kahve fincanı sıvı yağ
                           1 kahve fincanı yoğurt
                           1/2 kahve fincanı kakao
                           2. 5 kahve fincanı un
                           1 paket kabartma tozu
                           1 paket vanilya

                 Keki ıslatmak için:

                          Yarım çay bardağı süt

                 Kreması için:

                          1,5 su bardağı süt
                          1 çay bardağı toz şeker
                          1 adet yumurtanın sarısı
                          1 çorba kaşığı un
                          2 çorba kaşığı nişasta
                          1 çorba kaşığı tereyağı
                          1 paket vanilya


                                  Hazırlanışı

            Çırpma kabında şeker ve yumurtayı çırpılır. Üzerine kakao eklenip karıştırılır. Sıvı yağ ve yoğurt da ilave edilir. Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir ve iyice karıştırılır. Margarin ile yağlanmış olan tart kalıbına harç boşaltılır. 175 derecede ısınan fırında 20-25 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkarılıp ılınmaya bırakılır. Servis tabağına alınır. Süt ile özellikle kenarları ıslatılır.

             Krema için süt, toz şeker, yumurta sarısı, un ve nişasta bir tencereye alınır. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılıp pişirilir. Ocaktan alınca vanilya ve tereyağı eklenip çırpılır. Kekin çukur kalan kısmına yaptığımız krema boşaltılır. Üzeri hindistan cevizi yada toz fıstık ile süslenip servis yapılır.





              Sosis Burma


Malzemeler

               1 adet yufka
               10 adet sosis
               Kızgın yağ (kızartmak için)

                 Hazırlanışı

     Yufkayı ikiye katlıyoruz. Katladığımız tarafına sosisleri diziyoruz. Düzgünce sarıyoruz. Bir parmak kalınlığında kesip çöp şişlere diziyoruz. Kızgın yağda iki tarafını da kızartıyoruz :) Afiyet olsun herkese.



         Nişastalı Çıtır Börek 

         Malzemeler

        2 adet yufka
       
       Sosu için:

        50 gram margarin
        Yarim çay bardağı sıvı yağ
        5 yemek kaşığı nişasta

      İçi için;

       İstediğiniz bir malzeme kullanabilirsiniz

      Hazırlanışı

     Bir adet yufkamızı yayıyoruz üstüne sıvı yağ ile beraber erittiğimiz margarini sürüyoruz üzerine nişasta serpiyoruz yufkayı ikiye katlayıp ayni işlemi tekrarlıyoruz geniş kenarına harcı koyup rulo yapıyoruz istediğimiz uzunlukta kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz üzerine kalan yağın içine birkaç kaşık su ekleyip sürüyoruz susamda serpip fırına atıyoruz 180 derecede 20 dk pişiriyoruz çıkardıktan sonra üzerini nemli bir bezle örtüp biraz dinlendiriyoruz.Afiyet olsun.


                         Kaşık Helva

                          Malzemeler

                    1 paket margarin (250g)
                    3 su bardağı un
                   250 gram pudra şekeri
                   1 çay bardağı ezilmiş ceviz

                     Hazırlanışı

              1 paket margarini eritin, eriyen margarinin içine 3 su bardağı unu ekleyin. Kısık ateşte 30-40 dakika kavurun.
Bir çay bardağı cevizi ekleyip 5-10 dakika daha kavurun. Ocağın altını söndürüp pudra şekerimizi ekleyin, pudra şekerini iyice yedirin,
Bir çorba kaşığı yardımıyla helvamız dan bir miktar alıp kaşığı elinizle bastırın. Kaşığın tersini çevirerek yavaşça çıkartın. Helvanın tamamını aynı yöntemle şekillendirin. Helvayı 1 saat dinlenip sertleşmesini bekleyin.


                                    Unlu İrmik Helvası

                                Malzemeler

                                125 gram margarin
                                1 su bardağı irmik
                                1 çay bardağı un

                              Şerbeti için :
                               1. 5 su bardağı şeker
                               1. 5 su bardağı su
                               1. 5 su bardağı süt
                               1 tatlı kaşığı pekmez

                            
                          Hazırlanışı

                  Margarini tencereye alıyoruz karıştırarak eritiyoruz. Eriyen margarinin içine irmik ve unu ilave edip altın sarısı olana kadar kısık ateşte kavuruyoruz. İrmik ve un kavrulurken ayrı bir tencerede su ve şekeri kaynatıyoruz kaynayan karışıma sütü ve pekmezi de ilave ediyoruz. ( pekmez helvanın renginin daha güzel olması içindir ) kavrulan irmik un karışımına yavaşça şerbeti ilave ediyoruz 5 dk daha karıştırıp altını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz. ılıyan helvayı isteğinize göre şekillendirebilirsiniz arzunuza göre ezilmiş ceviz fındık Antep fıstığıyla servis yapabilirsiniz.