9 Aralık 2015 Çarşamba



Elmalı Tart Yapımı



              Malzemeler

       1 paket oda sıcaklığında margarin (250 gram)
       5 yemek kaşığı şeker
       1 paket kabartma tozu
       1 adet yumurta
      Aldığı kadar un

            Elma harcı:
     4 elma
     5 çorba kaşığı şeker
     1 tatlı kaşığı tarçın
     1 çay bardağı ezilmiş ceviz
         
           Hazırlanışı

       Oda sıcaklığındaki margarin, yumurta ve şekeri karıştırıp içine unla beraber kabartma tozunu da ekleyip 5 10 dk yoğuralım hamurun dörtte birini ayırıp streçe sarıp buzdolobına atalım. Bu arada elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim rendelediğimiz elmaları tencereye alalım şekerini de ekleyip ocağa koyalım suyunu salıp, suyunu çekene kadar pişirelim daha sonra tarçını ve cevizi ekleyelim karıştırıp ocağı kapatalım. Dışarda bıraktığımız. Hamuru elimizle borcama yaydıralım üzerine hazırladığımız elmalı harcı dökelim dolaba koyduğumuz hamuru elmalı harcın üzerine rendeleyelim fırına atalım üzerindeki rendelediğimiz hamur kızarana kadar fırında pişirelim kızardıktan sonra çıkartıp soğumasını bekleyelim. Afiyet olsun herkese. :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder