13 Aralık 2015 Pazar

             

                           Kakaolu Tart

              Malzemeler

                    Keki için:

                           2 yumurta
                           2 kahve fincanı toz şeker
                           1 kahve fincanı sıvı yağ
                           1 kahve fincanı yoğurt
                           1/2 kahve fincanı kakao
                           2. 5 kahve fincanı un
                           1 paket kabartma tozu
                           1 paket vanilya

                 Keki ıslatmak için:

                          Yarım çay bardağı süt

                 Kreması için:

                          1,5 su bardağı süt
                          1 çay bardağı toz şeker
                          1 adet yumurtanın sarısı
                          1 çorba kaşığı un
                          2 çorba kaşığı nişasta
                          1 çorba kaşığı tereyağı
                          1 paket vanilya


                                  Hazırlanışı

            Çırpma kabında şeker ve yumurtayı çırpılır. Üzerine kakao eklenip karıştırılır. Sıvı yağ ve yoğurt da ilave edilir. Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir ve iyice karıştırılır. Margarin ile yağlanmış olan tart kalıbına harç boşaltılır. 175 derecede ısınan fırında 20-25 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkarılıp ılınmaya bırakılır. Servis tabağına alınır. Süt ile özellikle kenarları ıslatılır.

             Krema için süt, toz şeker, yumurta sarısı, un ve nişasta bir tencereye alınır. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılıp pişirilir. Ocaktan alınca vanilya ve tereyağı eklenip çırpılır. Kekin çukur kalan kısmına yaptığımız krema boşaltılır. Üzeri hindistan cevizi yada toz fıstık ile süslenip servis yapılır.





              Sosis Burma


Malzemeler

               1 adet yufka
               10 adet sosis
               Kızgın yağ (kızartmak için)

                 Hazırlanışı

     Yufkayı ikiye katlıyoruz. Katladığımız tarafına sosisleri diziyoruz. Düzgünce sarıyoruz. Bir parmak kalınlığında kesip çöp şişlere diziyoruz. Kızgın yağda iki tarafını da kızartıyoruz :) Afiyet olsun herkese.



         Nişastalı Çıtır Börek 

         Malzemeler

        2 adet yufka
       
       Sosu için:

        50 gram margarin
        Yarim çay bardağı sıvı yağ
        5 yemek kaşığı nişasta

      İçi için;

       İstediğiniz bir malzeme kullanabilirsiniz

      Hazırlanışı

     Bir adet yufkamızı yayıyoruz üstüne sıvı yağ ile beraber erittiğimiz margarini sürüyoruz üzerine nişasta serpiyoruz yufkayı ikiye katlayıp ayni işlemi tekrarlıyoruz geniş kenarına harcı koyup rulo yapıyoruz istediğimiz uzunlukta kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz üzerine kalan yağın içine birkaç kaşık su ekleyip sürüyoruz susamda serpip fırına atıyoruz 180 derecede 20 dk pişiriyoruz çıkardıktan sonra üzerini nemli bir bezle örtüp biraz dinlendiriyoruz.Afiyet olsun.


                         Kaşık Helva

                          Malzemeler

                    1 paket margarin (250g)
                    3 su bardağı un
                   250 gram pudra şekeri
                   1 çay bardağı ezilmiş ceviz

                     Hazırlanışı

              1 paket margarini eritin, eriyen margarinin içine 3 su bardağı unu ekleyin. Kısık ateşte 30-40 dakika kavurun.
Bir çay bardağı cevizi ekleyip 5-10 dakika daha kavurun. Ocağın altını söndürüp pudra şekerimizi ekleyin, pudra şekerini iyice yedirin,
Bir çorba kaşığı yardımıyla helvamız dan bir miktar alıp kaşığı elinizle bastırın. Kaşığın tersini çevirerek yavaşça çıkartın. Helvanın tamamını aynı yöntemle şekillendirin. Helvayı 1 saat dinlenip sertleşmesini bekleyin.


                                    Unlu İrmik Helvası

                                Malzemeler

                                125 gram margarin
                                1 su bardağı irmik
                                1 çay bardağı un

                              Şerbeti için :
                               1. 5 su bardağı şeker
                               1. 5 su bardağı su
                               1. 5 su bardağı süt
                               1 tatlı kaşığı pekmez

                            
                          Hazırlanışı

                  Margarini tencereye alıyoruz karıştırarak eritiyoruz. Eriyen margarinin içine irmik ve unu ilave edip altın sarısı olana kadar kısık ateşte kavuruyoruz. İrmik ve un kavrulurken ayrı bir tencerede su ve şekeri kaynatıyoruz kaynayan karışıma sütü ve pekmezi de ilave ediyoruz. ( pekmez helvanın renginin daha güzel olması içindir ) kavrulan irmik un karışımına yavaşça şerbeti ilave ediyoruz 5 dk daha karıştırıp altını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz. ılıyan helvayı isteğinize göre şekillendirebilirsiniz arzunuza göre ezilmiş ceviz fındık Antep fıstığıyla servis yapabilirsiniz.



9 Aralık 2015 Çarşamba


                              Ağaç Pasta (Baum Kuchen)


                        Malzemeler

               Kakaolu harç için

                 3 yumurta
                1 su bardağı şeker
               1 su bardağı süt
              1 su bardağı yağ
              1 paket kabartma tozu
              4 yemek kaşığı kakao
              Yarım çay kaşığı tarçın
               Aldığı kadar un

              Beyaz harç için:

               3 yumurta
              1 su bardağı şeker
              1 su bardağı süt
              1 su bardağı yağ
              1 paket kabartma tozu
              Yarım çay kaşığı tarçın
             Aldığı kadar un

            Aralarına sürmek için;

             İstediğiniz reçel yada marmelat türü ( ben çilek marmelatı kullandım )

          Üzeri için:
           
           1 paket krem şanti
           1 su bardağı süt

         Hazırlanışı
         
          Öncelikle hamur malzemelerini ayrı ayrı kaplarda hazırlıyoruz. Mutlaka kelepçeli 28 cm lik kalıp kullanıyoruz. Bir küçüğünü kullanayım demeyin zira malzemeniz elinizde kalabilir. 28 cm tam doluyor bu malzeme ile. Bir tepsiye yağlı kağıt yayıyoruz. Üzerine kelepçeyi yerleştiriyoruz. Önce ister kakaolu ister beyaz hamurunuzu hazırlamaya geçiyoruz. Ayrı ayrı hazırlayacağız ikisini. Yumurtayı, şekeri mikserle iyice beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz. Sütü, sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Un, kabartma tozu, tarçın karışımımızı çırptığımız malzemeye ekliyoruz. Biraz daha çırpıp bırakıyoruz. Pastamız fırının üst katında ızgara ayarında bir kademe aşağıda pişecek. Fırınınızın tek üst kısmını ısıtmanız gerekiyor ve 200 derecede olmalı. Şimdi başlayalım pişirmeye, Mutfağı terk etmek yok başka bir yere gitme lüksünüz yok ona göre vaktinizin bol olduğu bir zaman dilimi olmalı. Tabana 5 kaşık kakaolu harçtan koyup yaydırıyoruz hemen fırına verip 5 dk pişiriyoruz. 5 dk sonunda kalıbı hemen dışarı alıyoruz bu sefer beyaz harcımızdan 5 kaşık koyup yaydırıyoruz. Hemen fırına veriyoruz yine 5 dk pişiriyoruz. 5 dk sonunda bu sefer 2 yemek kaşığı marmelattan yaydırıyoruz üstüne. Pişirmeden 5 kaşık kakaolu harcımızdan koyup yaydırıp hemen fırına veriyoruz ve yine 5 dk pişiriyoruz. Hep 5 dk taki harçlarımız bitinceye dek kakao beyaz marmelat kakao beyaz marmelat şeklinde devam ediyoruz. Harcımız en üst kat ister beyaz ister kakaolu harçla ama mutlaka hamurla bitmeli. Marmelatla değil. En üst katı 6-7 dk pişirmelisiniz pişen kekin hemen kelepçesini çıkartıp soğumaya bırakıyoruz.. Pastanın üstünü altına getirebilirsiniz alt katman daha düzgün olduğu için sunum için daha iyi olacaktır. Bu arada krem şantiyi hazırlayıp soğuyan pastamızın üzerini kaplıyoruz.. Üzerini damla çikolata, çekilmiş ceviz yada pasta süsleriyle süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun:)






Elmalı Tart Yapımı



              Malzemeler

       1 paket oda sıcaklığında margarin (250 gram)
       5 yemek kaşığı şeker
       1 paket kabartma tozu
       1 adet yumurta
      Aldığı kadar un

            Elma harcı:
     4 elma
     5 çorba kaşığı şeker
     1 tatlı kaşığı tarçın
     1 çay bardağı ezilmiş ceviz
         
           Hazırlanışı

       Oda sıcaklığındaki margarin, yumurta ve şekeri karıştırıp içine unla beraber kabartma tozunu da ekleyip 5 10 dk yoğuralım hamurun dörtte birini ayırıp streçe sarıp buzdolobına atalım. Bu arada elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim rendelediğimiz elmaları tencereye alalım şekerini de ekleyip ocağa koyalım suyunu salıp, suyunu çekene kadar pişirelim daha sonra tarçını ve cevizi ekleyelim karıştırıp ocağı kapatalım. Dışarda bıraktığımız. Hamuru elimizle borcama yaydıralım üzerine hazırladığımız elmalı harcı dökelim dolaba koyduğumuz hamuru elmalı harcın üzerine rendeleyelim fırına atalım üzerindeki rendelediğimiz hamur kızarana kadar fırında pişirelim kızardıktan sonra çıkartıp soğumasını bekleyelim. Afiyet olsun herkese. :)




7 Aralık 2015 Pazartesi

                  Asma Pidesi



Malzemeler
  
          *50 tane asma yaprağı
          *3 tane büyük boy soğan
          *1\2 su bardağı zeytin yağ(soğanları kavurmak için)
          *3 yumurta
          *1 su bardağı yoğurt
          *1 avuç taze nane( eğer yoksa 3 tatlı kaşığı kuru nane)
          *1 tatlı kaşığı tuz
          *1 paket kabartma tozu
          *1 su bardağı un
          *1. 5 su bardağı mısır unu


                       

      

                           Hazırlanışı
       
       Asma yapraklarının vakti geçmeden taze asma yapraklarıyla pide yapmasam olmazdı ;) soğanları yemeklik olacak şekilde doğruyoruz yarım su bardağı zeytin yağıyla beraber soğanları kavuruyoruz bir kapta yumurtaları yoğurdu ve küçük küçük doğradığımız taze nanelerimizi de ekleyip güzelce çırpıyoruz. Daha sonra kavurduğumuz soğanları yağıyla beraber ekleyip karıştırıyoruz. Tuzu unu mısır ununu ekleyip cirpmaya devam ediyoruz. Ben kare fırın tepsisine yaptım tepsiyi biraz yağlayıp yaprakları diziyoruz kenarlarında katlama payı bırakıyoruz hazırladığımız harcı yaprakların üzerine döküyoruz kalan yapraklarla üzerini kapatıyoruz .Üzerine iki sıra yaprak koyuyoruz ve üzerine iki çorba kaşığı da yağ sürüp fırına atıyoruz 180 derecede pişiriyoruz en üstteki yapraklar yanabilir fırından çıkardıktan sonra en üstteki yaprakları alıyoruz biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.




Kabak Rüyası




Malzemeler

                                         1 kilo bal kabağı
                                         2. 5 su bardağı şeker
                                         2 su bardağı su
                                         1 paket krem şanti
                                         1 su bardağı süt ( krem şantiyi hazırlamak için )
                                         2 paket petibör bisküvi

                                                                  
                                            Hazırlanışı

               Kabakların kabuklarını soyup isteğe göre dilimleyin bir tencereye alın şekerini ve suyunu ekleyip 45 dk pişirin suyunu tamamen çekmesini beklemeyin pişmiş kabakları suyuyla beraber rondodan geçirin. Petibör bisküvileri süte bulayıp borcama dizin üzerine kabak püresinin yarısını yaydıralım bir sıra daha bisküvileri süte bulayıp dizelim kalan kabak püresini üzerine yayalım soğumasını bekledikten sonra bir su bardağı sütle hazırladığımız krem şantiyi üstüne güzelce yayalım isteğe bağlı olarak üzerine ezilmiş ceviz fındık fıstık serpebilirsiniz şimdiden deneyen herkese afiyet olsun :)