Kakaolu Tart
Malzemeler
Keki için:
2 yumurta
2 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı sıvı
yağ
1 kahve fincanı yoğurt
1/2 kahve fincanı
kakao
2. 5 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Keki ıslatmak için:
Yarım çay bardağı süt
Kreması için:
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurtanın
sarısı
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Hazırlanışı
Çırpma kabında şeker ve yumurtayı çırpılır. Üzerine kakao
eklenip karıştırılır. Sıvı yağ ve yoğurt da ilave edilir. Un, kabartma tozu ve
vanilya elenerek eklenir ve iyice karıştırılır. Margarin ile yağlanmış olan
tart kalıbına harç boşaltılır. 175 derecede ısınan fırında 20-25 dakika kadar
pişirilir. Fırından çıkarılıp ılınmaya bırakılır. Servis tabağına alınır. Süt
ile özellikle kenarları ıslatılır.
Krema için süt, toz şeker, yumurta sarısı, un ve nişasta
bir tencereye alınır. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılıp pişirilir.
Ocaktan alınca vanilya ve tereyağı eklenip çırpılır. Kekin çukur kalan kısmına
yaptığımız krema boşaltılır. Üzeri hindistan cevizi yada toz fıstık ile süslenip
servis yapılır.