Unlu
İrmik Helvası
Malzemeler
125 gram
margarin
1 su bardağı
irmik
1 çay bardağı un
Şerbeti için :
1. 5 su bardağı
şeker
1. 5 su bardağı
su
1. 5 su bardağı
süt
1 tatlı kaşığı
pekmez
Hazırlanışı
Margarini
tencereye alıyoruz karıştırarak eritiyoruz. Eriyen margarinin içine irmik ve
unu ilave edip altın sarısı olana kadar kısık ateşte kavuruyoruz. İrmik ve un
kavrulurken ayrı bir tencerede su ve şekeri kaynatıyoruz kaynayan karışıma sütü
ve pekmezi de ilave ediyoruz. ( pekmez helvanın renginin daha güzel olması
içindir ) kavrulan irmik un karışımına yavaşça şerbeti ilave ediyoruz 5 dk daha
karıştırıp altını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz. ılıyan helvayı isteğinize
göre şekillendirebilirsiniz arzunuza göre ezilmiş ceviz fındık Antep fıstığıyla
servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder