Kabak Rüyası
Malzemeler
1 kilo bal kabağı
2. 5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt ( krem şantiyi hazırlamak için )
2 paket petibör bisküvi
Hazırlanışı
Kabakların kabuklarını soyup isteğe göre dilimleyin bir
tencereye alın şekerini ve suyunu ekleyip 45 dk pişirin suyunu tamamen
çekmesini beklemeyin pişmiş kabakları suyuyla beraber rondodan geçirin. Petibör
bisküvileri süte bulayıp borcama dizin üzerine kabak püresinin yarısını
yaydıralım bir sıra daha bisküvileri süte bulayıp dizelim kalan kabak püresini
üzerine yayalım soğumasını bekledikten sonra bir su bardağı sütle
hazırladığımız krem şantiyi üstüne güzelce yayalım isteğe bağlı olarak üzerine
ezilmiş ceviz fındık fıstık serpebilirsiniz şimdiden deneyen herkese afiyet
olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder